
Pediatrie is een specialisatie binnen de kinesitherapie dat zich toelegt op het (psycho-)motorisch functioneren van baby’s, kinderen en jongeren.

Wie kan er bij ons terecht?
Baby met motorische problemen:
- Voorkeurshouding
- Torticollis
- Vertraagde motorische ontwikkeling
- Orthopedische aandoeningen (bv. klompvoet)
- …
Baby, kinderen en jongeren met neuro-motorische problemen:
- CP (Cerebral Palsy)
- Spina bifida
- Syndromen
- Spierziekten
- ...
Kinderen en jongeren met psychomotorische problemen:
- Problemen met fijnmotorische en/ of grofmotorische vaardigheden
- Problemen met grafo-en/of schrijfmotoriek
- Problemen met ruimtelijke en visuele vaardigheden
- Problemen met coördinatie en lateralisatieontwikkeling
- Aandacht- en concentratieproblemen
- Problemen met structuur, plannen en organiseren
- Leerstoornissen
- …
Dit kan in combinatie zijn met andere stoornissen zoals: ASS (Autisme Spectrum Stoornis), DCD (Development Cöordination Disorder), ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)…
Hoe werken we?
Samen met de ouders en het kind wordt tijdens het eerste gesprek alle informatie verzameld om een duidelijk beeld te krijgen van de problematiek van uw kind en de hulpvraag.
Afhankelijk van de problematiek en de hulpvraag van de ouders en/of het kind worden er gestandaardiseerde testen/vragenlijsten afgenomen om zo het motorische functioneren van uw kind in kaart te brengen.
Er zal een uitgebreid verslag worden opgesteld met de resultaten, bevindingen en conclusie(s) van het geleverde onderzoek.
We ontwikkelen een behandelplan dat volledig is afgestemd op de noden van het kind. Dit plan kan verschillende oefeningen of motorische trainingen bevatten.
Regelmatige opvolging is essentieel. We evalueren de vooruitgang, passen het plan aan waar nodig en houden nauw contact met de ouders om de voortgang te bespreken.
Tijdens de behandeling van uw schoolgaande kind kan het nodig zijn om contact op te nemen met de leerkracht om de inhoud en het verloop van de behandeling te bespreken. Indien uw kind daarnaast ook therapie ontvangt van andere zorgprofessionals, zoals een logopedist of psycholoog, kan er met hen overleg plaatsvinden om de behandeling zo goed mogelijk af te stemmen. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg met u en met respect voor de privacy van uw kind.
